Зруйнувати плани Москви: США виділять 38 мільйонів доларів на розвиток кібербезпеки в Україні

США підтримають розвиток кібербезпеки в Україні та виділять 38 млн доларів міжнародної технічної допомоги. Про це у Facebook повідомив віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України.

"Більше року активної роботи - десятки складних переговорів, узгодження спільної концепції та планів - і цими днями нарешті проєкт остаточно зареєстровано в КМУ.

Мінцифри визначено бенефіціаром проєкту, і я гарантую, що кожен цент міжнародної підтримки буде витрачено з максимальною ефективністю та результатом для країни. Ми будемо публічно звітувати про хід та витрати проєкту", - написав Федоров.

"Протистояння країн вже давно перейшло в кіберпростір, і ми постійно відчуваємо негативну кіберактивність північного сусіда, тому маємо протистояти такій агресії", - додав міністр.

"З усіх кіберпитань ми плануємо активно працювати з бізнесом та залучати найкращу міжнародну й українську експертизу. Принагідно дякую уряду США та USAID за підтримку реформ в Україні", - зазначив Федоров.

Він також нагадав, що в Україні стартувала активна фаза реформи кібербезпеки. Зокрема, змінили керівництво Держспецзв'язку та розпочали розвиток ефективного й сучасного державного Кіберцентру.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...