ЗС РФ активізували наступ від Ізюма після їхнього розгрому в квітні, - розвідка Британії

На Сєвєродонецькому напрямі продовжуються інтенсивні бої. Проте за останні дві доби східне угруповання російських військ активізувало наступ на південь від Ізюма Харківської області. Про це повідомляє розвідка Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України.

Британські фахівці розповіли, що просування армії Росії на цьому напрямі українські військові зупинили ще в квітні. "Просування Росії на Ізюмському напрямку застопорилося з квітня, після того, як українські війська вміло використали місцевість, щоб уповільнити просування Росії", — сказано в повідомленні.

Ймовірно, Росія весь час намагалася відновити східне угруповання своєї армії після того, як вона зазнала величезних втрат після невдалого наступу на Київ. Але її підрозділи залишаються недостатньо укомплектованими. Наразі російські війська прагнуть відновити темпи наступу на Ізюмському напрямку, щоб чинити тиск на Сєвєродонецьк, а також розпочати просування углиб Донецької області.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...