ЗС РФ атакували Київ дронами Shahed. ЗСУ ефектно відбили загрозу, перші подробиці

Як зазначає голова КМВА Сергій Попко, з моменту попереднього обстрілу столиці минуло менше доби. Цього разу росіяни здійснили обстріл у кілька хвиль із короткими інтервалами між атаками.

У четвер, 19 травня, Збройні сили Російської Федерації атакували Київ безпілотними літальними апаратами Shahed. Усі повітряні цілі було збито силами ППО, повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Чиновник зазначив, що це вже десята атака ЗС РФ на українську столицю за травень. При цьому з попереднього обстрілу минуло менше доби.

"Остання повітряна тривога в столиці пов'язана із застосуванням агресором БПЛА. За попередніми даними, рашисти знову запустили по столиці боєприпаси Shahed, що боротьба", — заявив Попко.

Глава КМВА зазначив, що росіяни здійснили обстріл у кілька хвиль із короткими інтервалами між атаками. За його словами, це зроблено для того, щоб виснажити ППО та вплинути на українців на психологічний вплив.

Сергій Попко також повідомив, що всі виявлені повітряні цілі, що рухалися у напрямку Києва, збиті засобами ППО.

"Удари по Києву не допущені! Дякую захисникам неба за відмінну роботу! Дані оперативної інформації оновлюються та уточнюються", — підсумував чиновник.

"Самі себе побили": Міністр юстиції Грузії зробив дивну заяву щодо протестувальників

п’ятниця, 10 травень 2024, 13:00

Міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе заявив, що напади на протестувальників здійснювали самі ж активісти. Про це повідомляє NewsGeorgia, передають Патріоти України. "Я навіть не знаю, чи хтось сам себе бив, чи хтось інший застосовував до них фізичне на...

"Чинне законодавство передбачає досить суворі умови": Посол розповів, що чекає на українців призовного віку у Німеччині

п’ятниця, 10 травень 2024, 12:53

Посол Німеччини в Україні Мартін Єґер розповів про позицію уряду ФРН щодо українських чоловіків призовного віку, які опинилися у країні як біженці. Про це він сказав в ексклюзивному інтерв'ю "1+1" телеведучій Марічці Падалко, передають Патріоти України...