ЗС РФ намагаються відбудувати переправу через зруйнований міст на Каховській ГЕС, - "Схеми" (фото)

Російські війська намагаються відбудувати переправу через міст на Каховській гідроелектростанції, що знаходиться в окупованій Новій Каховці Херсонської області. Раніше українські військові знищили його ракетними ударами. Про це повідомляє програма журналістських розслідувань "Схеми" з посиланням на надані компанією Planet Labs супутникові знімки, передають Патріоти України.

Журналісти зазначають, що на свіжих кадрах, що датуються 18 вересня, під зруйнованим мостом видно насип із невідомою сумішшю та потоплені раніше вагони.

За даними Генштабу ЗСУ, російські окупанти потопили їх для того, щоб відбудувати переправу поблизу Каховської ГЕС і створити собі шляхи для відступу.

"У зв'язку з успішними діями Сил оборони щодо виведення з ладу всіх переправ через Дніпро на Херсонському напрямку, окупанти готують собі шляхи відступу. Так, у районі Каховської ГЕС, для будівництва надалі переправи, вони затопили 9 вагонів", — повідомлялося у зведеннях відомства 18 вересня. "Схеми" також надали знімок, зроблений 16 вересня. На ньому можна побачити, де були затоплені вагони, після чого на цьому місці з'явився насип. Крім того, супутникові фотографії Каховської ГЕС показали, що армія РФ створила дві невеликі переправи, яких ще 2 вересня не було.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.