ЗС РФ підходять від Попасної без потреби у форсуванні Сіверського Дінця, - розвідка Британії

Українські військові продовжують утримувати свої позиції у Лисичанську Луганської області після їхнього відходу із сусіднього Сєвєродонецька. Поточні наземні бої, ймовірно, зосереджені навколо Лисичанського нафтопереробного заводу, який знаходиться за 10 км на південний захід від центру міста. Про це повідомляє розвідка Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України.

За даними відомства, російські війська продовжують повзучий наступ від Попасної Луганської області без потреби у форсуванні річки Сіверський Донець на цьому напрямі. Крім того, на оперативному рівні російські війська продовжують досягати обмеженого прогресу, намагаючись оточити українських військових на півночі Донецької області шляхом просування з Ізюму.

"Вельми ймовірно, що здатність українських сил продовжувати бойові дії, затягуючи бої, а потім у належному порядку відводити війська до того, як вони потраплять в оточення, як і раніше, буде ключовим фактором у результаті кампанії", — вважають у Міноборони Британії.

Операція була вдала: Сили оборони знищили РЛС Росії, яка контролювала небо на 700 км вглиб України

вівторок, 16 квітень 2024, 15:25

Українські військові вразили РЛС дальньої дії в Брянській області, яка контролювала небо на 700 км вглиб України. Про це повідомили джерела "РБК-Україна", передають Патріоти України. Сили оборони України знищили модернізований комплекс "Небо-У", який д...

Ворог зробив ставку: Аналітики пояснили, навіщо РФ розробляє безпілотники, які працюють на широкому діапазоні частот

вівторок, 16 квітень 2024, 14:54

Російська оборонно-промислова база швидко розробляє безпілотники, які працюють на широкому діапазоні частот, щоб українським системам РЕБ було складніше їх збивати. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріот...