Ворог готовий кинути усі сили: ЗС РФ відновлять масштабний наступ на два міста, - ISW (фото)

Підрозділи ЗС РФ відновлять масштабний наступ у напрямку Слов'янська та Бахмуту Донецької області. Про це йдеться в новому звіті американського Інституту вивчення війни ISW від 30 червня. Аналітики не відкидають, що командування ЗС РФ віддасть перевагу повній окупації Донбасу після того, як українська армія звільнила острів Зміїний масованими ракетними та артилерійськими ударами, передають Патріоти України.

У зв'язку з цим інститут ISW у своєму звіті прогнозує поновлення масштабного наступу в районі Слов'янська та Бахмута, згадуючи в цьому контексті заяву заступника голови ГУ Генштабу ЗСУ Олексія Громова про те, що окупанти мають перевагу в особовому складі та озброєнні на Бахмутському напрямку.

"Російські сили проводять операції у напрямку Соледара, що знаходиться на північний схід від Бахмута вздовж траси Т0513 Бахмут-Сіверськ. Можливо, російські сили додатково намагаються перекрити українські шляхи сполучення вздовж траси Т0513. Російські сили продовжували спроби просунутися на південний схід у бік Слов'янська схід. від кордону Харківської та Донецької областей 30 червня.

Війська РФ билися в Богородичному та Краснопіллі, розташованих на північний захід від Слов'янська вздовж траси E40. Також російські сили завдали авіаудару по Тетянівці — за 20 км на північ від Слов'янська, і вдарили по цивільній інфраструктурі у самому Слов'янську, щоб створити умови для подальшого наступу на місто", — йдеться у звіті ISW.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...