ЗСУ буде чим бити ворога! 800 компаній запропонували Пентагону озброїти Україну для боротьби з РФ

Міністерство оборони США зараз розглядає 1300 пропозицій від 800 компаній щодо інноваційного озброєння та комерційних можливостей, які б вони могли розробити для України в її боротьбі з Росією. Про це повідомляє американський телеканал CNN із посиланням на представника Пентагону, передають Патріоти України.

За інформацією журналістів, найближчими тижнями Пентагон ухвалить рішення про те, які ідеї реалізують, що в кінцевому підсумку може призвести до виробництва зброї для ЗСУ, а також для американських військ.

У Пентагоні запросили ключове озброєння, включаючи засоби протиповітряної оборони, протитанкові, протипіхотні, берегові, безпілотні авіаційні системи, контрбатарейний та захищений зв'язок. Їх Україна визначила, як ключову військову потребу. Вони запитані в межах широкої ініціативи Міноборони США щодо "виконання пріоритетних запитів України на допомогу у сфері безпеки".

Відповідно до початкового запиту ідей, спрямованих промисловості, мета полягає в тому, щоб отримати ідеї та інформацію для прискорення виробництва та наростити більше потужностей на промисловій базі. Оскільки тепер США та союзникам, ймовірно, доведеться підтримувати Україну ще довго після того, як її власні запаси зброї закінчаться.

План відділу щодо потенційних нових виробничих контрактів показує певну терміновість, тому що в Пентагоні шукають постачання, які відбудуться в діапазоні від 30 до 180 днів.

"Зокрема, міністерство вивчає варіанти, які б дозволили прискорити виробництво та наростити додаткові потужності на промисловій базі для зброї та спорядження, які можна швидко експортувати, розгортати з мінімальною підготовкою і які довели свою ефективність на полі бою", — розповіли в Пентагоні.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...