ЗСУ буде чим бити ворога! Майже всі потужності Baykar Makina зайняті замовленнями для ЗСУ, - Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів про співпрацю з виробником Bayraktar TB2 турецькою компанією Baykar Makina. Про це він написав на сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Турецький виробник уже вдруге безкоштовно передасть Bayraktar TB2 для української армії. Вперше після збору литовців на БПЛА, а вдруге після українського збору на три безпілотники.

Тому Резніков каже, що "Байрактар" — це шанований член "клубу амуніції" української армії. Безпілотники було отримано на полі бою ще 2021 року. Тоді ж було ухвалено рішення про створення спільного з Україною виробництва БПЛА. Проєкт, за словами Резнікова, і зараз продовжується, але вже в середньостроковій перспективі. Його підтримує Міністр оборони Туреччини Хулус Акар.

Скільки Bayraktar TB2 отримала Україна?

Як повідомляє Резніков, із 24 лютого Міноборони надіслало на озброєння ЗСУ до 50 Bayraktar. Наразі ще законтрактовані й оплачені відомством постачання кількох ударних БПЛА. Також отримано запит від ЗСУ на постачання ще десятків таких безпілотників.

"Ми отримали новий запит від командування Збройних сил України, і таким чином на найближчу перспективу майже всі потужності заводу Baykar Makina будуть зосереджені на забезпеченні потреб ЗСУ", — розповів український міністр оборони.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...