ЗСУ буде чим бити ворога! В Україну прибули ще чотири HIMARS, - Резніков

В Україну доставили додаткові американські реактивні високомобільні системи залпового вогню HIMARS. Пентагон передав Києву ще чотири установки. Про це 1 серпня заявив у Twitter міністр оборони України Олексій Резніков, передають Патріоти України.

Він подякував президенту США Джо Байдену та голові Пентагону Ллойду Остіну за зміцнення української армії. "Ми показали себе як умілі оператори цього озброєння. Звук залпу HIMARS став хітом цього літа на передовій!" – написав Резніков.

Зазначимо, 1 серпня Резніков також розповів, що Українаотримала обіцяні РСЗВ MARS II від Німеччини. Тепер в арсеналі ЗСУ є три види далекобійних артилерійських установок.Американську ракетну артилерійську систему підвищеної мобільності, змонтовану на колісному шасі, було розроблено наприкінці 90-х років. Система несе шість ракет для залпового вогню або одну ракету MGM-140 ATACMS на п'ятитонній вантажівці, можна стріляти керованими і некерованими ракетами.

HIMARS призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО та вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин та бронетранспортерів, а також надання вогневої підтримки своїм підрозділам та засобам підтримки.

HIMARS сумісна з найновішими високоточними боєприпасами, може вести вогонь керованими реактивними системами залпового вогню збільшеної дальності (ER MLRS, GMLRS), високоточними ударними ракетами (PrSM) та армійськими тактичними ракетними системами (MGM-140 ATACMS).

Залежно від боєприпасів, що використовуються, дальність стрілянини досягає до 500 км. Щоб обслуговувати HIMARS, потрібен невеликий екіпаж, який за лічені хвилини зможе міняти відпрацьовану секцію ракет та завантажувати нову. Будь-які сторонні транспортні засоби для цього не потрібні. Американські інструктори вже навчили українських воїнів ефективно використовувати системи.

Не хочуть вмирати за Путіна: Британська розвідка назвала кількість дезертирів, яких РФ засудила з 2022 року

середа, 24 квітень 2024, 10:49

З початку "часткової" мобілізації у вересні 2022 року Росія засудила 7400 окупантів, яких підозрюють у дезертирстві. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. За даними російської медіагрупи "Медіазона", у бер...

Ворог влаштував "полювання": Стало відомо, куди війська РФ влучили в Одесі

середа, 24 квітень 2024, 10:37

Армія РФ вранці 24 квітня завдала удару по місцю зберігання виведеної з ладу автомобільної техніки у місті Одеса, військовослужбовці не постраждали, передають Патріоти України. Дослівно: "Російська Федерація завдала удару по місцю зберігання виведеної ...