ЗСУ дали доброго прочухана армії Путіна, у РФ немає сил напасти на Польщу чи Литву, - польський генерал

Росія не загрожує Європі, тому що Збройні сили України неабияк вимотали ЗС РФ в Україні, тому у них немає сил та засобів для того, щоби вторгатися ще кудись. Крім того, Кремль боїться програти війну Україні. Таку думку озвучив генерал Збройних сил Польщі, командувач Сухопутними військами Польщі 2006-2009 рр Вальдемар Скшипчак в ефірі телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Перш за все, поставимо запитання, чи загрожує Європі війна з Росією? На мою думку - ні. Оскільки українська армія так потужно шокувала і знищила російську армію, що росіяни зараз бояться цю війну з Україною програти. Отже, навіть не думають, щоби напасти на Польщу або на Литву, тому що у них немає стільки військ і немає сил, щоби з ким-небудь починати чергову авантюру. Тому зараз українці борються в ім'я всієї Європи", - зазначив Скшипчак.

Він додав, що зараз Європа повинна допомогти Україні всім необхідним, тому що вона веде війну з Росією за всю Європу. "На вас (українців, - ред.) лежить зараз весь тягар війни з Росією. Нам нічого не загрожує. Тому все те, що у нас є і що ми можемо вам дати, повинні вам дати. Тому що ви боретеся за нас. Європа повинна це зрозуміти, що ви боретеся в ім'я Європи і за наші інтереси, за нашу свободу. І щоби ви могли ефективно боротися, вам потрібна зброя та амуніція. Треба вичистити склади, треба дати все, що тільки можна дати", — вважає Скшипчак.

Через антисемітські гасла: Кандидатку в президенти США затримали під час пропалестинської акції

неділя, 28 квітень 2024, 20:28

Під час студентських демонстрацій в американських кампусах проти війни в Секторі Гази поліція затримала сотні людей. Серед них – кандидатка у президенти США від Партії зелених Джилл Стайн. Про це пише BBC, передають Патріоти України. Прессекретар Джилл...

У Росії знищили два тепловози - ГУР Міноборони (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:44

У Росії 26 та 28 квітня невідомі спалили два тепловози, повідомляють Патріоти України. Перший тепловоз ЧМЕ-3 був знищений у Владикавказі, другий — марки 2ТЕ10М — в Оренбурзі, повідомили в ГУР Міноборони України. Українське розвідувальне відомство також...