ЗСУ досягли тактичних успіхів: В Естонії дали прогноз, коли Україна зможе відтіснити окупантів з правого берега Дніпра

Естонський військовий офіцер, командир Кіберкомандування Каупо Росін спрогнозував, коли Збройні сили України зможуть відтіснити російських окупантів із правого берега Дніпра. За його словами, на цю операцію може піти два місяці, передають Патріоти України.

Водночас, офіцер зазначив, що на звільнення всієї території України може знадобитися кілька років. Про це він заявив в ефірі програми Ukraina stuudio на каналіETV.

За словами естонського полковника, бойові дії продовжуються вздовж усієї лінії фронту, проте найбільш масштабний наступ ЗСУ відбувається саме у напрямку Херсонської області. Також він наголосив, що українські військовослужбовці вже мають певні успіхи.

"Зараз можна сказати, що вони досягли тактичних успіхів. При цьому вони самі заявили, що діють повільно та методично, вишукуючи слабкі місця російських окупантів і чинячи тиск у цих слабких місцях", – зазначив Росін.

Він пояснив, що українські війська намагаються використати слабкості російської армії – логістику та управління. Командир Кіберкомандування Естонії наголосив, що обрана ЗСУ тактика є найбільш доцільною на даний момент.

Росин пояснив це тим, що для більш масштабних дій потрібно мати значно більше зброї, зокрема броньованої техніки.

"Для більш широкомасштабних наступів потрібні дуже хороші бронетанкові сили, велика кількість танків, бронетехніки, з хорошим керуванням. У такому разі необхідно знати, де знаходиться противник. Здається, українці обрали найкращу тактику згідно зі своїми можливостями. І зараз це працює", – вважає естонський. офіцер.

Росін зазначив, що нинішня позиційна війна та атаки вздовж лінії зіткнення можуть тривати ще кілька місяців. Він вважає, що ЗСУ закріплять свій успіх, коли повністю відтіснять окупантів із правого берега Дніпра.

"Я оптимістично налаштований щодо того, що українці зможуть відтіснити російських окупантів із західного берега Дніпра, але лінія фронту все ж таки дуже і дуже протяжна. Настає погана погода, коли жодна сторона, ймовірно, не зможе особливо просуватися. Для витіснення російських окупантів з території Україні потрібний час та допомога Заходу. Це може зайняти місяці та роки", – припустив естонський офіцер.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...