ЗСУ доведеться відійти ще далі від Покровська? Селезньов пояснив ситуацію

До Покровська протягом останніх тижнів стрімко наблизилася лінія фронту. Зараз російська армія перебуває за 10 км від міста. На цьому тлі в західній пресі навіть з'явилися "лякалки", що українські військові вже морально готуються до захисту Дніпра. Однак насправді окупанти діють на межі своїх можливостей і не мають ресурсів для проведення наступальних дій протягом найближчих кількох місяців, передають Патріоти України.

Про те, чи справді ЗСУ доведеться відійти ще далі від Покровська та чого чекати найближчим часом на фронті, розповів в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA військовий експерт Владислав Селезньов.

Експерт зазначив, що насправді ресурсів у російській армії недостатньо. Він звернув увагу на те, що наразі ворог сповільнив свої просування у бік Покровська, та пояснив чому.

"Зараз ворог має достатньо серйозну перевагу в усіх складових, і в основному складі, і в озброєнні, і в бронетехніці. Однак, певною мірою, сповільнив свої поступи у бік Покровська для того, щоб стабілізувати свої фланги. Російські генерали абсолютно чітко розуміють: якщо вони будуть бездумно перти вперед, скоріш за все, українська армія буквально зріже фланги та візьме в оточення передовий штурмовий загін російської армії. Тому зараз, наприклад, на Покровськ російська армія сповільнює свій рух", – пояснив Селезньов.

За словами експерта, росіяни починають посилювати й розширювати свої фланги для того, щоб у такий спосіб убезпечити їх від удару українських сил.

"Фактично, зараз російська армія, діючи на межі своїх можливостей, не має ресурсів для проведення наступальних дій протягом наступних кількох місяців. Їй конче потрібна та сама оперативна пауза. Для того, щоб рушити у бік Дніпра, Путіну не вистачає величезної кількості як самого складу бронетехніки, так і боєприпасів", – каже військовий експерт.

Також Селезньов зазначив, що ворог має клопіт і на інших ділянках фронту, а на території Курської області для нього взагалі кризова ситуація.

"Бо він ще й досі не спромігся стабілізувати український плацдарм, який останнім часом створений та розширюється на території Курської області. Тому я не настільки негативно налаштований на варіанти розвитку ситуації на полі бою, зокрема в районі Покровська", – каже експерт.

За його словами, найближчим часом путінська армія може перейти від наступу до оборони.

"Якщо український генерал Буданов не помиляється, в найближчі часи ми побачимо вихолощування бойових можливостей російської армії та перехід російської армії вже до оборони", – наголосив Владислав Селезньов.

США можуть надати Україні далекобійні ракети? У Пентагоні пояснили свою позицію

четвер, 5 вересень 2024, 0:30

Політика США щодо обмежень на використання наданої ними зброї для ударів углиб російської території залишається незмінною. Про це на брифінгу у вівторок, 3 вересня, повідомив речник Пентагону, бригадний генерал Патрик Райдер, передають Патріоти України...

Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...