ЗСУ формують передумови для деокупації Харківщини: Український військовий розповів про ситуацію на сході

Ситуація на фронті залишається доволі складною, проте українські захисники продовжують створювати умови для того, щоб вибити противника із зайнятих позицій. Деталями в ефірі "Українського радіо" поділився командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко, передають Патріоти України.

За його словами, противника ніколи не можна недооцінювати й війна завжди тісно взаємопов'язана з математикою. Відповідно, згідно з підрахунками у РФ достатньо мобілізаційного резерву для подальшого продовження бойових дій. Зокрема і в Курській області, де ЗСУ продовжують операцію.

"Як швидко вони можуть ставити цивільного в стрій? З тією системою навчальних закладів і центрів підготовки, які є в РФ, це займає певний час. Щоб накопичити необхідну кількість сил і засобів для протидії угрупованню в Курській області, на мою суб'єктивну думку, противнику знадобиться десь півтора місяця", — заявив Юрій Федоренко.

Окремо комбат 92-ї ОШБр додав, що українські захисники також не стоять на місці й не просто перебувають в обороні на Харківському та Куп'янському напрямках. Там ідеться про активну оборону, яка в майбутньому призведе до ефективного результату.

"Це означає, що ми не просто утримуємо позиції, а формуємо передумови для того, щоб вибити противника з тих позицій, які він зайняв, і для деокупації області в цілому. Тому, так чи інакше, попри численний резерв живої сили РФ, їхня підготовка і бойове застосування займає час", — продовжив Юрій Федоренко.

На Донбасі також ситуація досить складна й однією з цілей ЗС РФ є захоплення Донецької та Луганської областей в адміністративних кордонах. Весь свій основний ударно-штурмовий потенціал противник спрямовує саме туди.

Щоб ситуація змінилася, необхідна допомога партнерів, а також певні рішення з їхнього боку."Для того, щоб зупинити ворога всерйоз і надовго, ми маємо отримати додаткові дозволи від наших партнерів на застосування високоточної зброї в глибину Російської Федерації. Для того, щоб знищувати резерви та інші засоби, які противник застосовує у війні проти України. Я впевнений у тому, що Сили оборони сформують передумови для наших дипломатів і це рішення буде ухвалено", — підсумував Юрій Федоренко.

Працював на ФСБ: СБУ затримала фельдшера "швидкої", який коригував удари РФ по Одеській області

вівторок, 20 серпень 2024, 15:05

В Одеській області співробітники Служби безпеки України затримали ще одного агента ФСБ, який коригував ракетні та дронові удари по одному з портових міст регіону, передають Патріоти України. Затриманий агент збирав інформацію про розташування особового...

Парламент підтримав законопроєкт щодо правового статусу іноземних добровольців, - нардеп Гончаренко

вівторок, 20 серпень 2024, 14:52

Рада підтримала законопроєкт щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які беруть участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на народного депутата Олексія Го...