ЗСУ гнатимуть війська РФ з півдня і сходу України, для контрнаступу потрібна важка зброя, - ГУР

Україна готова перейти до широкомасштабного контрнаступу проти армії Росії на своїй території. Однак для цього потрібні термінові постачання важких озброєнь, які повинні нівелювати перевагу російських військ у військовій техніці. Росіяни вже використовували проти нашої держави широкий спектр своєї зброї, передають Патріоти України.

Наступ ЗСУ за низкою напрямків вже йде, але без таких озброєнь воно буде дуже складним. У найближчі місяці українські війська мають намір витіснити окупантів з півдня і сходу країни. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

У інтерв'ю The Wall Street Journal він розповів про те, що для прискорення контрнаступу України армії потрібні ракетні системи середньої і великої дальності, великокаліберна артилерія і ударна авіація. Наступ українських військ, який наразі вже йде, буде дуже складно реалізувати без таких озброєнь.

"Ми вже розпочали наступ у певних точках, але широкомасштабний наступ без цієї зброї буде дуже складним", - зазначив генерал.

За його словами, в планах армії України на найближчий місяць - концентрація зусиль з витіснення окупаційної російської армії із захоплених нею територій в південних і східних областях. Також він додав, що Україна веде війну на своїй території і не повинна бути обмежена в озброєннях. Ворог вже застосував всі види своїх озброєнь, крім ядерної зброї.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...