ЗСУ готові використовувати британські ракети для ударів по Криму, - Times

Ракета Storm Shadow

Збройні сили України готові використовувати британські ракети великої дальності для завдання ударів по цілям окупантів у тилу, в тому числі і в окупованому Криму. Про це у четвер, 9 лютого, пише The Times.

Співрозмовник видання звернув увагу на слова Зеленського про швидке знищення російських військових об'єктів у глибині окупованих територій за допомогою ракет великої дальності. Співрозмовник видання наголосив, що "Київ готовий до подібних дій".

У середу в ході візиту Зеленського до Лондона британський прем'єр-міністр Ріші Сунак підтвердив, що Великобританія готується передати Україні "дальнобійніші озброєння".

"Мова може йти про протикорабельні ракети Harpoon з дальністю поразки до 240 км, які можна модифікувати для завдання ударів по наземних цілях. Ще один варіант - авіаційні ракети Storm Shadow, дальність поразки яких досягає 560 км (близько 250 км у експортного варіанту)", - передбачає видання.

Україна у 2023 році отримає усі необхідні інструменти для завершення війни, включаючи далекобійні ракети та штурмову авіацію, запевнив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...