ЗСУ готові використовувати британські ракети для ударів по Криму, - Times

Ракета Storm Shadow

Збройні сили України готові використовувати британські ракети великої дальності для завдання ударів по цілям окупантів у тилу, в тому числі і в окупованому Криму. Про це у четвер, 9 лютого, пише The Times.

Співрозмовник видання звернув увагу на слова Зеленського про швидке знищення російських військових об'єктів у глибині окупованих територій за допомогою ракет великої дальності. Співрозмовник видання наголосив, що "Київ готовий до подібних дій".

У середу в ході візиту Зеленського до Лондона британський прем'єр-міністр Ріші Сунак підтвердив, що Великобританія готується передати Україні "дальнобійніші озброєння".

"Мова може йти про протикорабельні ракети Harpoon з дальністю поразки до 240 км, які можна модифікувати для завдання ударів по наземних цілях. Ще один варіант - авіаційні ракети Storm Shadow, дальність поразки яких досягає 560 км (близько 250 км у експортного варіанту)", - передбачає видання.

Україна у 2023 році отримає усі необхідні інструменти для завершення війни, включаючи далекобійні ракети та штурмову авіацію, запевнив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...