ЗСУ готують контрнаступ: Названо велике місто, яке можуть звільнити раніше за Херсон

У рамках контрнаступу Збройних сил України одним з перших може бути звільнено не Херсон, як прогнозує багато експертів, а Мелітополь. Таку думку висловив в ефірі Радіо НВ військовий експерт Сергій Грабський, передають Патріоти України.

"Що стосується Мелітополя, в залежності від того, як ситуація може розвиватися у разі українського наступу на тому напрямку. Мелітополь може бути або результатом другої фази нашої наступальної операції (першою фазою буде звільнення правого берега), або навпаки - він може бути і першою фазою. І не забуваємо, що саме Мелітополь і околиці - це зона активних дій наших партизанів, які так само наносять удари.

Таким чином абсолютно вірогідним і доцільним виглядає нанесення ударів як з фронту, так і з тилу для деморалізації противника та знищення його бойових угруповань саме в Мелітополі", - пояснив експерт. Він також наголосив, що ЗСУ демонструють активні дії як на Херсонщині й Запоріжжі, так і на Харківщині.

"Це говорить про те, що українська армія здобуває все більше і більше навичок для ведення саме наступальних дій на різних операційних напрямках. Ми нарощуємо свої наступальні можливості і тепер все залежить від того, наскільки швидко ми поповнимо і будемо мати в достатній кількості озброєння, бойову техніку для того, щоб здійснювати наступальні операції", - каже Грабський.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...