ЗСУ готують наступний великий крок, який можна порівняти з харківським контрнаступом, - експерт

Колишній співробітник британської розвідки Філіп Айгрем заявив, що українці, можливо, планують відкинути росіян від Бахмута, передають Патріоти України.

За його словами, на полі бою зберігається відносна тиша, а та обставина, що про просування українських сил в останні дні нічого не було чути, означає, що готується наступний великий крок.

"На полі бою відносно спокійно, за винятком обстрілів у Нікополі, Марганці та Дніпрі. Це посил росіян місцевому населенню про те, що вони все ще тут. Якщо вони [ці міста] не перебувають під російським контролем, то тоді під російськими обстрілами <...> Росіяни стягують багато військ у район Бахмута. Українці їх стримують", — зазначив експерт.

"Ми не чуємо багато від українців, востаннє таке відбувалося перед контрнаступом у Херсоні, а ще раніше — у Харківській області. Вони, ймовірно, готуються до наступних маневрів", — пояснив він.

Тим часом росіяни зосередилися на духопідйомній активності для підтримки морального духу окупаційних військ. Публікуються непідтверджені відео про те, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу нібито приїхав на окуповану територію для проведення інспекцій.

Айгрем також зазначив, що відбулася зустріч Шойгу з головою Генштабу та керівником угруповання ЗС РФ в Україні.

"Відео було опубліковане Міністерством оборони, також відомим як міністерство дезінформації", — зазначив експерт, додавши, що немає підтверджень того, що Шойгу справді літав в Україну.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...