ЗСУ хорошим темпом наступатимуть до Херсона, але біля міста війська РФ спробують дати бій, - Жданов

Темпи наступу Збройних сил України в міру наближення до окупованого Херсону знижуватимуться, оскільки там розташовані декілька ліній оборони загарбників РФ. Росіяни відступлять у напрямку самого Херсона, де спробують дати бій українським захисникам. Про це заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України.

В інтерв'ю УНІАН він розповів про те, що темпи наступу української армії знижуватимуться в міру підходу до обласного центру через наявність ліній "оборони" російських окупантів. "Чим ближче до Херсона, тим більше падатиме темп наступу", - вважає Жданов.

Експерт нагадав, що влітку війська РФ споруджували навколо Херсона три лінії оборони. Першу українські сили намагалися прорвати, і на одній з дільниць змогли це зробити. Але є ще дві лінії.

"Тому, швидше за все, російські війська посилено відступатимуть в напрямку Херсона, а вже у Херсоні вони спробують дати нам бій. Чи зможуть вони утримати ці позиції, чи зможемо ми прорвати ці лінії оборони - це покаже сам бій. Але поки, я так розумію, що до Херсона ми будемо тримати хороший темп, а далі там будуть лінії оборони", - вважає Жданов.

Також він додав, що, незважаючи на втечу окупантів, їх особовий склад зосереджується у Херсоні. І там збільшується число живої сили ворога на кілометр фронту. З цієї причини наступати українським військам буде складніше.

"Так, у них буде дефіцит техніки, озброєння, яке вони залишали, але, тим не менш, лінія фронту стає суцільною навколо Херсона. Тобто, вже проміжків для вклинення буде набагато менше. І це буде зробити складніше", - підкреслив Олег Жданов.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...