ЗСУ контратакують! Армія України успішно просувається на Херсонщині, незважаючи на потужну оборону РФ

Сили оборони України ведуть успішні контрнаступальні дії у Херсонській області. Окупанти обстрілюють населені пункти в регіоні, намагаючись чинити психологічний тиск на українців. Ворог спорудив потужні рубежі оборони, проте навіть з них росіяни змушені відступати. Про це заявила керівниця пресцентру сил охорони і оборони Оперативного командування Південь Сухопутних військ ЗСУ Наталія Гуменюк, передають Патріоти України.

У ефірі 24 каналу вона розповіла про те, що наступальні дії українських військ на Херсонщині наразі можна назвати досить успішними.
"Російським окупантам дуже важко. Ворог спорудив потужну оборону у Херсонській області, але ми просуваємося", - зазначила Гуменюк.

За її словами, окупанти РФ вже витратили безліч сил на обладнання другого і третього оборонних рубежів у тимчасово захоплених населених пунктах регіону, проте їм доводиться користуватися запасними редутами, оскільки українська армія відтісняє ворога.

Як стверджує речниця ОК Південь, російські війська завдають ракетних та артилерійських ударів по територіях, які або були щойно звільнені, або не були під окупацією. Такі дії пояснюються їх психологічним тиском на українців.

"Вони хочуть довести, що нікуди не бігли, а мають довгі руки, і можуть дістати тих, хто ще не бачив їх на власні очі", - сказала Гуменюк.

Також вона додала, що військове командування наразі не повідомляє назв населених пунктів, які вдалося звільнити ЗСУ, однак просування йде.

"Коли ми закріпимося на цих рубежах, то обов'язково про це повідомимо. Однак у той час, коли йде військова операція, закликаю всіх зберігати спокій і очікувати на офіційні повідомлення, оскільки тільки військові знають, де вони, куди йдуть і які успіхи мають", - підкреслила Наталія Гуменюк.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...