ЗСУ контратакують під Києвом і утримують центр Маріуполя: У Міноборони Британії розповіли, який розподіл сил наразі

Міністерство оборони Великої Британії поділилося новим звітом про ситуацію на фронті в Україні. За його даними, ЗСУ проводять локальні контратаки на північний захід від Києва і утримують центр Маріуполя. Свіжою інформацією Міноборони поділилося на своєму офіційному акаунті в Twitter, передають Патріоти України.

Під Києвом контратаки проводяться по лінії Ірпінь, Буча, Гостомель. Наступи мали певний успіх: окупантів витіснили з окремих позицій. Однак загроза для столиці зберігається через ударний потенціал ворога.

У Маріуполі ситуація складна. Путінські війська продовжують наступати, супроводжуючи свої дії безперервним інтенсивним обстрілом. Однак ЗСУ як і раніше контролюють центр міста. В інших місцях окупанти утримують зайняті позиції і намагаються провести реорганізацію, щоб частково відновити свої сили.

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали: