ЗСУ контратакують у Херсонській області і успішно обороняють Сєвєродонецьк, - британська розвідка

Українські захисники проводять успішні контратаки в Херсонській області та вдало стримують сили РФ у Сєвєродонецьку. Про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки, передають Патріоти України.

Згідно даним розвідки Велиї Британії, Росія намагається атакувати Сєвєродонецьк з трьох напрямків, але ЗСУ вдається стримувати цю атаку. Тому, малоймовірно, що за останню добу одна зі сторін досягла значних успіхів.

Також поки Росія зосереджує свій наступ на центральному секторі Донбасу, вона залишається в обороні на інших флангах. ЗСУ днями досягли певних успіхів у контратаках в південно-західній частині Херсонської області, зокрема, їм вдалося повернути контроль над східним берегом річки Інгулець.

Британські розвідники додають, що через те, що фронт окупованої росіянами території простягається на понад 500 км, Росія та Україна стикаються зі схожими проблемами у підтримці лінії оборони, одночасно звільняючи боєздатні бойові підрозділи для наступальних дій.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: