ЗСУ контролюють 70% Вовчанська, - речник ОТУВ "Харків"

Збройні сили України контролюють 70% Вовчанська, у місті тривають вуличні бої. Про це у четвер, 30 травня, повідомив речник оперативно-тактичного угруповання військ Харків Юрій Повх в ефірі УП. Live, передають Патріоти України.

«Збройні сили України зараз контролюють більшу частину міста. Можемо говорити про 70% контролю», — сказав Повх.

За його словами, росіяни не змінюють тактику в районі Липців та намагаються просуватися малими групами, щоб закріплюватися на новій території, але успіхів не мають. Українська артилерія виконала там 573 вогневих завдання, а ворог завдав по позиціях ЗСУ 17 авіаударів.

30 травня головнокомандувач Олександр Сирський заявив, що Росія нарощує угруповання своїх військ, але цих сил недостатньо для повномасштабного наступу та прориву в Харківській області.

За його словами, ворог продовжує нарощувати угруповання своїх військ на напрямку головного удару Стрілеча — Липці та в районі Вовчанська, перекидаючи додаткові полки і бригади з інших напрямків та полігонів.

"Це логічно": Орбан розповів, що думає Путін про перемовини та припинення вогню в Україні

понеділок, 8 липень 2024, 13:30

Російський диктатор Володимир Путін не висловив зацікавленості у припиненні вогню в Україні та проведенні перемовин. Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв’ю Роджеру Кьоппелю - головному редактору тижневика Die Weltwoch, передають...

Москва з Пекіном та Бразиліа не відговорили: Аргентина вирішила надати Україні пакет військової допомоги

понеділок, 8 липень 2024, 13:28

Міністр оборони Аргентини Луїс Альфонсо Петрі на конгресі правих сил Латинської Америки в Бразилії обґрунтував рішення Буенос-Айреса "підтримати Україну та Ізраїль у їхніх війнах". Про це повідомляє Polskie Radio. "У минулому Аргентина обіймалися з Вен...