ЗСУ контролюють третину Сєвєродонецька, але їм нічим захищатися від бомбардувань, - мер міста

У Сєвєродонецьку тривають запеклі вуличні бої, проте ЗСУ продовжують контролювати третину міста. Про це у коментарі ВВС розповів голова міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк, передають Патріоти України.

"Побудовано лінію оборони, і в прилеглих житлових кварталах тривають бої. Проводяться військові операції, намагаються відтіснити [росіян]", — сказав він.

Стрюк наголосив, що головна проблема української армії — масові бомбардування, від яких нема чим захищатися. Щоб давати ефективну відсіч окупантам, ЗСУ потрібні далекобійна артилерія та системи ППО.

За словами мера, російські війська обстрілюють з важкої артилерії та з повітря житлові квартали та хімічний завод "Азот". 10 червня внаслідок обстрілу вибухнули цех обробки аміаку та склад із відпрацьованими хімікатами, які горять уже добу.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...