ЗСУ мають контрнаступати, щоб не допустити втрати території, - представник ГУР Міноборони

Представник ГУР Вадим Скібіцький заявив, що навіть якщо ЗСУ перейдуть у «глуху оборону», це не зупинить ворога. За його словами, українські сили мають проводити контрнаступальні заходи, щоб не допустити нових втрат територій, передають Патріоти України.

«Будь-яке припинення вогню РФ буде використовувати для поліпшення тактичного становища і набуття більшої спроможності для відновлення або відкриття нових напрямків бойових дій», — сказав він під час брифінгу у швейцарському Давосі.

Скібіцький наголосив, що бойові дії триватимуть попри складні погодні умови. Він також зазначив, що країна-агресор під час війни «досить швидко» вчиться.

«Якщо ми навіть перейдемо в глуху оборону і почнемо розвивати наш ОПК, то ворог не зупиниться. Ми повинні розвивати все: і повітряну оборону, і дбати, щоб наш ОПК був захищений. І ми повинні проводити контрнаступальні заходи, щоб не допустити втрати території», — заявив він, додавши, що «досвід 2023 року нам це показав».

Також, за його даними, у країни-агресора Росії немає резервів для наступу на двох-трьох напрямках.

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...

Скандал не стихає: У Польщі знову пригрозили блокувати Україні вступ до ЄС через питання Волинської трагедії

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:25

Голова Польської селянської партії, міністр оборони країни Владислав Косіняк-Камиш заявив, що блокуватиме вступ України до Євросоюзу, допоки не вирішиться питання ексгумації і пам’яті жертв Волинської трагедії. Про це повідомляє Wirtualna Polska, перед...