ЗСУ матимуть більше боєприпасів радянського зразка: Болгарія схвалила новий пакет військової допомоги Україні

Болгарський уряд у понеділок, 26 червня, схвалив два рішення про надання Україні нового пакета військової допомоги, його зміст традиційно не деталізується.

З повідомлення випливає, що рішення про "новий пакет військової та військово-технічної допомоги" Україні Рада міністрів Болгарії схвалила ще в п’ятницю, 23 червня.

"Затверджений перелік (озброєнь і допомоги. – Ред.) співмірний за обсягом з допомогою з першого пакета, наданою тимчасовим урядом рішенням від 22 грудня 2022 року", – вказують у болгарському уряді.

Там також підкреслюють, що надання пакета допомоги "не порушуватиме стандартів збройних сил Республіки Болгарія та їхньої бойової підготовки".

Болгарський міністр оборони Тодор Тагарьов раніше повідомив, що "зі складів буде вивезено речі, які перебувають у робочому стані та мають необхідний ресурс для використання, але були виготовлені 30-40 років тому".

Ще в листопаді 2022 року парламент Болгарії підтримала резолюцію про постачання Україні військової та технічної допомоги. Та неофіційно колишній проєвропейський уряд Кирила Петкова, як стверджується, надав Києву боєприпасів і зброї на понад мільярд доларів. Рішення про номенклатуру озброєння, яке Болгарія надає Україні, ухвалювало уряд країни, в основному йшлося про легке озброєння та боєприпаси.


Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...