ЗСУ можуть посилитися: У США просять Пентагон передати Україні передові реактивні винищувачі

У Сенаті США закликали Пентагон розглянути питання про включення в майбутні пакети військової допомоги Україні передових винищувачів, передають Патріоти України.

Лист двопартійної групи з шести сенаторів направив міністру оборони Ллойду Остіну і голові Об'єднаного комітету начальників штабів Марку Міллі сенатор Ден Салліван, повідомляє Fox News.

Сенатори закликали Пентагон прискорити передачу Україні оборонної допомоги в рамках пакету, узгодженого в травні в рамках "додаткових асигнувань Україні" на 20 мільярдів.

Журналісти поспілкувалися з українським пілотом з позивним "Джус". За його словами, передові літаки "критично важливі" для відбиття атак росіян, а літаки американського виробництва мають ті якості, яких не мають радянські Міг-29 і Су-27, які є на озброєнні ЗСУ.

"Реактивні літаки США - це багатофункціональні платформи з передовими датчиками і зброєю, які можуть допомогти нам, перш за все, убезпечити наші міста, нашу інфраструктуру та наших цивільних осіб від ракетних ударів і бомбардувальників, а також отримати перевагу в повітрі над лінією фронту і забезпечити безпеку Сухопутних військ", - сказав "Джус".

Fox News називають "Джуса" пілотом ескадрильї, що привернула міжнародну увагу в перші тижні війни за час оборони Києва.

"Джус" разом зі своїм колегою минулого місяця прибули до Вашингтона, щоб зустрітися з Салліваном та іншими законодавцями. Пілоти пояснили, що без літаків, оснащених сучасними засобами захисту, вони виконували "самогубні місії".

Адміністрація Байдена ще не підтримала відправку військових літаків в Україну. Однак представники США і України заявляють, що українські пілоти більш ніж здатні пройти навчання на сучасних американських літаках четвертого покоління за лічені місяці.

Генерал ВПС США Чарльз Браун підтримав навчання українських пілотів і сказав, що США та їхні союзники зобов'язані "бути готові передавати їм свої вміння". Однак генерал не назвав тип літака, який США або їх союзники потенційно нададуть Україні.

"Створити пусті міста, пусті міста легше займати": Козій пояснив, що стоїть за нагнітанням чуток про плани РФ на Одесу

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:30

Останніми днями війська РФ посилили атаки на Одесу - по місту бʼють балістичними ракетами. Першочергова мета таких дій ворога - не окупація міста, а створення в ньому таких умов, аби люди з нього тікали, передають Патріоти України. Про це в інтервʼю OB...

Кремль кидає у бій нові бригади: Жданов назвав напрямок головного удару РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:22

Основним завданням російських окупантів може бути розтягування резервів Сил оборони України, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України. "Найімовірніше, саме Авдіївський напрямок вони вважатимуть напрямком голов...