ЗСУ можуть провести ще одну масштабну операцію до весни: Польський військовий експерт озвучив прогноз

Протягом найближчих кількох місяців Збройні сили України можуть провести ще одну масштабну операцію зі звільнення територій від російських окупантів. Йдеться про ймовірні великі успіхи ще до настання весни, передають Патріоти України.

Українські військовослужбовці можуть здійснити прорив на Запоріжжі чи в Луганській області. Таку думку в інтерв'ю "Радіо Свобода" висловив польський військовий експерт, директор компанії Rochan Consulting Конрад Музика.

За його словами, на путінських терористів чекає дуже складна зима. Це пов'язано з тим, що війська РФ погано укомплектовані для ведення війни у зимовий період.

"Думаю, українці зможуть провести ще одну масштабну операцію. Подивимося, буде це в Запоріжжі чи Луганській області. Тут варто мати на увазі різницю в оснащенні українців і росіян. Росіяни практично не мають зимової техніки, а українці набагато краще підготовлені до зимових операцій. Найближчі місяці будуть надзвичайно складними для росіян", – сказав експерт.

Водночас він додав, що багато що, як і раніше, залежатиме від постачання Україні західного озброєння. А Росія зі свого боку може спробувати провести ще одну хвилю мобілізації, щоб кинути в бій якнайбільше "гарматного м'яса".

"Стає дедалі очевиднішим, що боєздатність України дуже залежить від допомоги країн НАТО та інших західних партнерів. Що стосується Росії, то тут йдеться про стабільний приплив кадрів. Була лише одна хвиля мобілізації. Російська влада стверджує, що другої хвилі не буде, але я б не був у цьому впевнений. Зрештою, якщо росіяни зазнають поразки на фронті, то єдина відповідь, яка залишиться в Росії, – це спрямувати більше сил для участі у бойових діях, що означало б більше смертей як з боку Росії, так і з боку України", – вважає аналітик.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...