ЗСУ можуть відрізати росіян від Криму вже цього року: Експерт розповів, як це може статися

Українські Збройні сили можуть отримати можливість відрізати російське військове угруповання в Криму від материка. Про це льотчик-інструктор, полковник ЗСУ в запасі, військовий експерт Роман Світан розповів у інтерв'ю OBOZ.UA, передають Патріоти України.

"Це основне завдання (відрізати росіян в Криму від материка - ред.). Спочатку оперативний котел, а до цього треба пошкодити Керченський міст, знищити Керченську поромну переправу та затопити Чорноморський флот. Все це можна зробити цього року, напередодні наземних операцій зі звільнення Криму", - переконаний експерт.

Світан вважає, що це можуть зробити українські спецслужби навіть без участі західних партнерів, без виділення грошей тощо.

"Затопити Чорноморський флот – бачимо, що це можливо. Раз на десять днів ГУР топить російський корабель, а їх залишилося близько пів сотні. По суті, із такою інтенсивністю це на рік роботи. Тим більше, що підключиться СБУ, у них теж є хороші безпілотники. Думаю, цього року на російському Чорноморському флоті можна поставити хрест", - припускає експерт.

Світан вважає, що те саме очікує і Керченський міст: "Доберуться до нього наші фахівці, скреативлять і виведуть із ладу. Тут також є позитивна динаміка".

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...