ЗСУ на півдні виконали 330 вогневих завдань - знищено склади, скупчення ворога, безпілотними, вертоліт та вогнемет "Солнцепьок"

Ураження нанесено по логістичних центрах та польових складах боєприпасів, скупченням ворожих сил та засобів, по вогневих позиціях противника. Про це повідомляє пресслужба Оперативного командування "Південь", передають Патріоти України.

Протягом дня тривали ракетно-артилерійські, мінометні й танкові обстріли наших позицій. Ворогом нанесено 6 авіаційних ударів.

Підрозділами протиповітряної оборони ЗСУ в Бериславському районі Херсонщини збито ворожий ударний гелікоптер Ка-52 та два безпілотних літальних розвідники, типу "Орлан-10" в небі Херсонщини та над морем Одещини.

"Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано 330 вогневих завдань. Ураження нанесено по логістичних центрах та польових складах боєприпасів, скупченням ворожих сил та засобів, по вогневих позиціях противника. За попередніми даними ворожих сил стало менше на 10 рашистів, важку вогнеметну систему "Сонцепьок", реактивну систему залпового вогню "Град", 2 самохідні крупнокаліберні гаубиці "Мста-С", 3 танки та 2 бойові машини піхоти", - йдеться у повідомленні.

Також командування ОК "Південь" наголошує, що в Чорному морі вороже корабельне угруповання з 16 кораблів маневрує в штормових умовах вздовж кримського узбережжя. Але 3 надводних ракетоносії, споряджені двадцятьма чотирма "Калібрами" та 3 великих десантних кораблі, як натяк на безглузду десантну операцію, перебувають у бойовій готовності.

Разом із хвилюванням моря зберігається мінна небезпека. Також існує загроза ракетних ударів, обстрілів в зонах досяжності ворожою зброєю, як і атак дронами-камікадзе.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...