ЗСУ на повну готуються до контрнаступу: На вихідних в Україну прибули "десятки" танків Leopard 2 і БМП Marder

Минулими вихідними в Україну прибули "десятки" німецьких танків Leopard 2 і бойових машин піхоти Marder. Про це з посиланням на свої джерела пише німецьке видання Bild.

За даними журналістів, мова йде про поставку "до 21" танка Leopard 2 в передтоповій версії А6 і "до 40" бойових машин піхоти Marder.

Видання зазначає, що раніше Україна вже отримала 14 британських танків Challenger 2 і певну кількість американських БТР Stryker (всього їх має надійти щонайменше 90). Крім того, очікується, що найближчим часом ЗСУ отримають понад 100 американських БМП Bradley, 50 шведських бойових машин CV90 і 40 французьких броньованих розвідувальних машин AMX-10RC.

За словами військового оглядача Bild Юліана Репке, після прибуття цієї техніки "почнеться зворотний відлік до години X для російської армії". Він упевнений, що українська армія, оснащена західною технікою, цілком здатна провести масштабну наступальну операцію.

"Я очікую, що Україна завдасть удару на початку або в середині травня", - заявив інший військовий експерт Ніко Ланге.

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...