ЗСУ на Таврійському напрямку уразили рідкісну російську САУ "Хоста" і ЗРК "Тор", - генерал Тарнавський

Сили оборони України на таврійському напрямку уразили досить рідкісну російську самохідну артилерійську установку "Хоста" й зенітний ракетний комплекс "Тор". Про це 14 січня в Telegram заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський, передають Патріоти України.

За його словами, окупанти й далі активно завдають авіаударів на таврійському напрямку. "За вчора – 34. Скидають керовані авіабомби. Більшість – на Донеччині. Також зафіксовано декілька випадків задіяння для ударів гелікоптерів Ка-52 та штурмовиків Су-25. Ворог провів 43 бойові зіткнення й здійснив 914 артобстрілів. Концентрують зусилля в районах Авдіївки й Новомихайлівки", – наголосив Тарнавський.

Загальні втрати ворога в живій силі на таврійському напрямку становлять 437 осіб і 60 одиниць військової техніки. Зокрема один танк, 11 бойових броньованих машин, 10 артилерійських систем, один засіб ППО, 27 БПЛА, дев'ять автомобілів, одна одиниця спеціальної техніки.

Окрім цього, українські військові знищили один ворожий склад із боєприпасами.


Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...