ЗСУ набагато краще проявляють себе в повітрі: Генерал ВВС США назвав втрати росіян в авіації під час війни в Україні

Від початку повномасштабного вторгнення Росія втратила понад 70 літаків, тоді як ЗСУ - не більше 60 літаків. Про це розповів командувач військово-повітряних сил США в Європі та Африці генерал BBC Джеймс Хеккер під час своєї конференції в Колорадо, передають Патріоти України.

За його словами, наразі обидві сторони не можуть вільно застосовувати авіацію на фронті для прикриття контрнаступальних операцій через наявність протиповітряної та антиракетної оборони.

Джеймс Хеккер також зазначив, що ППО Росії розташована на їхній території, Білорусі та частинах тимчасово окупованої України – і має можливість пересуватися. Тому це ускладнює використання авіації України в загальновійськовому контрнаступі, який може відбутися навесні та влітку.

Генерал Хеккер також нагадав, що США вже надали Україні ефективні засоби для знищення російських радарів в повітряному просторі. Йдеться про ракети AGM-88 HARM.

За його словами, за останні три тижні ЗСУ також отримали від США бомби точного наведення JDAM. Ці снаряди відрізняються збільшеним радіусом дії, що є їх суттєвою перевагою в порівнянні з іншими американськими системами HIMARS.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...