ЗСУ намагаються розширити плацдарм у районі Роботиного: Експерти оцінили просування і вказали на виклики

Після захоплення селища Роботине, в яке ЗСУ вдалося прорватися 22 серпня, українська армія намагається розширити прорив у російській обороні. Це, своєю чергою, зробить сили ворога вразливими для контратак із флангів, передають Патріоти України.

Американські військові аналітики Майкл Кофман і Роб Лі оцінили подальшу стратегію армії України після захоплення Роботиного. Про це пише The New York Times.

На думку військових експертів, цей прорив був критично важливим, адже зробив прогалину в обороні РФ, яку тепер варто розширити. Йдеться про ділянку фронту від Роботиного на схід до селища Вербове.Розширення прориву дасть змогу українській армії проводити ефективніші контратаки по флангах окупантів. Окрім того, ширша "діра" в обороні російських військ також дозволить українським силам залучити більше техніки та особового складу для підтримки просування на південь.

Також захоплення Роботиного перериває лінію постачання Москви до Криму, ускладнюючи логістику для росіян.

Зрештою, кінцевою стратегічною ціллю цього прориву є місто Токмак – важливий автомобільний і залізничний вузол для обох армій, розташовний приблизно за 24 км на південь від Роботиного.Однак, щоб отримати контроль над Токмаком, ЗСУ,спершу мають повністю ліквідувати основну оборонну лінію російських військ навколо Вербового, а також інші додаткові сили оборони, які може залучити Росія.

У перспективі це перейде у повільну та виснажливу боротьбу в цій зоні бойових дій. Вона може тривати ще кілька місяців, з імовірністю великих втрат з обох сторін, зазначає видання.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...