ЗСУ наступають на Луганщині та намагаються перерізати окупантам автомобільне та залізничне сполучення, - ISW

Сили оборони України наступають на позиції окупаційних військ Росії у напрямку Сватового та Кремінної Луганської області. Українські сили намагаються перерізати загарбникам автомобільне та залізничні сполучення. Російські окупанти стверджують, що ЗСУ атакують по всій лінії фронту від Попасної на Луганщині до ділянки на Харківщині. Про це заявили в Інституті вивчення війни, передають Патріоти України.

Згідно з даними ISW, українські війська ведуть наступ у Луганській області в районі Сватового та Кремінної. Міноборони агресора повідомляло, що авіаудари військ РФ нібито завадили ЗСУ штурмувати ділянку за 20 кілометрів на північний захід від Сватового поблизу Берестового, Колесниківки Харківської області та Новоселівського на Луганщині.

Російські пропагандисти стверджували, що українські війська намагалися перекрити ділянку автомобільної та залізниці дороги за 14 кілометрів на північний захід від Сватового поблизу Куземівки.

Крім того, американські фахівці посилаються на російських бойовиків, у лавах яких заявили про наступ ЗСУ по всій лінії від Попасної на Луганщині до ділянки на Харківщині.

"Джерело БАРС-13 (бойовий резерв Росії) посилося на офіцера "ЛНР", який стверджував, що українські війська почали наступ по всій лінії від Попасної Луганської області до Харківської області і накопичують танкові групи. Також українські сили накопичуються вздовж лінії Орлянка - Затишне - Сватове на північний захід від Сватового, готуючись до майбутнього великого наступу, хоча ISW не дає жодних оцінок щодо заяв з приводу майбутніх українських операцій", - підкреслюється в Інституті вивчення війни.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...