"ЗСУ не зможуть дійти до Мелітополя": Білий дім відреагував на скандальну статтю WP про контрнаступ

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну і до цього часу у багатьох джерелах з’являлися різні аналітичні оцінки того, як саме розвиватимуться події у війні. Про це заявив радник з нацбезпеки США Джейк Салліван, коментуючи статтю видання Washington Post про те, що ЗСУ в ході контрнаступу не зможуть досягти ключового міста - Мелітополя, передають Патріоти України.

"Ми спостерігали численні зміни в цій аналітиці по мірі того, як динамічно змінюються умови на полі бою", - додав чиновник.

Він зауважив, що США роблять все, що можуть, щоб підтримати Україну у контрнаступі. "Ми не будемо перешкоджати результату і прогнозувати, що станеться, бо ця війна була і залишається непередбачуваною по своїй суті", - підкреслив Салліван.

"Впевнений у спроможностях та особливо в хоробрості українських бійців, щоб продовжувати просування на полі бою", - підсумував Салліван.

Скандальна стаття The Washington Post

Сьогодні це видання викотило статтю про те, що ЗСУ в ході нинішнього контрнаступу не зможуть досягти ключового південно-східного міста Мелітополя. Якщо оцінка виявиться вірною, це означатиме, що Київ не виконає основне завдання з перерізання сухопутного коридору РФ до окупованого Криму цього року. Видання написало, що цю інформацію надали джерела, знайомі з засекреченим прогнозом.

Радник міністра оборони України Олексій Копитько вже відреагував на цей матеріал The Washington Post. Він зауважив, що ця стаття - "новий вкид" за традиціями наративу "взяти Київ за три дні".

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...