ЗСУ оточили окупантів у Вовчанську: В ISW пояснили, що відбувається

Оточення Агрегатного заводу українськими бійцями може мати тактичне значення. Проте кількість заблокованих окупантів невідома, зауважили аналітики ISW, передають Патріоти України.

Збройні сили України оточили російських окупантів біля Вовчанського Агрегатного заводу в Харківській області. Зокрема, Сили оборони контролюють усі підступи до будівлі. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни в щоденному звіті за 30 червня.

"Російські війська нещодавно просунулися в центр Вовчанська, і українські війська, як повідомляється, оточили російські війська невідомої чисельності біля Вовчанського Агрегатного заводу", — йдеться у повідомленні.

Згідно з геолокаційними кадрами від 30 червня, ЗС РФ просунулися по вулиці Соборній у центрі Вовчанська. Український журналіст та військовослужбовець Євген Назаренко зауважив, що Сили оборони контролюють усі підступи до Агрегатного заводу в центрі міста та оточили підрозділи 83-ї окремої десантно-штурмової бригади. За його словами, українські військові безпосередньо не штурмують агрегатний завод, адже це може призвести до втрат.

"ISW не помітив підтвердження того, що українські сили оточують російські сили на Агрегатному заводі, але контроль ISW щодо оцінки місцевості в цьому районі вказує на те, що українським силам, ймовірно, потрібно буде просунутися лише приблизно на 200 метрів, щоб повністю оточити завод", — зазначили аналітики.

Проте ситуація у Вовчанську динамічна, також аналітики зауважили, що незрозуміло, чи зможуть українські бійці постійно перешкоджати росіянам покинути або досягти позицій на заводі. Аналітики наголосили, що оточення заводу Силами оборони може мати обмежене тактичне значення, також незрозуміло, яка кількість окупантів є на Агрегатному заводі.

В Чехії розгорнули серійне виробництво українського аналога "Ланцету" для ЗСУ і ще одного перспективного БПЛА

середа, 3 липень 2024, 9:08

Чехія розгорнула серійне виробництво БПЛА для України, передають Патріоти України з посиланням на місцеве видання Е15. Йдеться про розвіддрони «Leleka-LR» та ударні дрони «Булава». . Чесько-українська компанія UAC навесні 2024 року почала виробництво ...

В той час як офіційний Пекін лицемірно заявляє про прагнення миру: Китай з Росією розробляє безпілотник схожий на Шахед - Bloomberg

середа, 3 липень 2024, 8:56

Реалізація цього проекту означатиме перетин Піднебесної "червоної лінії", коли КНР стане постачальником озброєнь злочинному режиму путіна. Китайські та російські компанії розробляють ударний безпілотник, схожий на іранський "Шахед", яким активно ат...