ЗСУ отримають далекобійні ракети ATACMS до "вирішальних битв": Експерт назвав терміни

Збройні сили України отримають далекобійні ракети ATACMS до "вирішальних битв" у кінці квітня – початку травня. Упевненість у цьому висловив російський публіцист і опозиціонер з США Андрій Піонтковський, зазначивши, що Україна активно готується до наступу і проводить відповідні "військові ігри" з американськими військовими, передають Патріоти України.

Експерт не сумнівається, що ЗСУ обов'язково посиляться ракетами ATACMS з дальністю польоту в 300 кілометрів, щоб діставати всі тимчасово окуповані території: "ATACMS будуть. До періоду вирішальних битв, які, як вважають військові експерти, почнуться на кінець квітня - початок травня. Як правильно підкреслив генерал Ходжес, ATACMS буде достатньо для розгрому військового угруповання у Криму та його ізоляції. Це безумовно стане тригером до внутрішньополітичних процесів у бункері".

За словами Піонтковського, зараз ЗСУ можуть обстрілювати росіян на 80 кілометрів завдяки ракетам GMLRS. Також наголошується, що була інформація про передачу ВСУ бомб GLSDB на 160 кілометрів.

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...