ЗСУ отримали чергову партію модернізованих танків

Львівський бронетанковий передав ще 5 модернізованих Т-64 та Т-72

Львівський бронетанковий завод передав у Збройні Сили України ще 5 модернізованих танків Т-64 та Т-72. Про це повідомила пресслужба ДК «Укроборонпром», куди входить ДП «Львівський бронетанковий завод», зазначають Патріоти України. Роботи виконані з випередженням графіка та за умов обмеженого фінансування.

Танки укомплектовано системами управління вогнем, внутрішнього і зовнішнього зв’язку та комунікації, приладами денного та нічного бачення, камерами заднього виду, супутниковою навігацією та динамічним захистом.

У першому кварталі завод перевиконав виробничий план на понад 20 млн грн у грошовому еквіваленті, – зазначає директор підприємства Віктор Андрощук.

Це вже друга передача військової техніки від ЛБТЗ до Міністерства оборони України у поточному році, попередня партія налічувала понад 10 модернізованих бойових машин.

Відремонтовані та модернізовані на ДП «Львівський бронетанковий завод» танки Т-64 та Т-72

Основний профіль ДП «Львівський бронетанковий завод» донедавна був ремонт основних бойових танків Т-72, а також танків Т-54 та Т-55 і машин на їх базі.

З 2019 року підприємство освоїло ремонт та модернізацію бойових танків Т-64.

В 2016 році ДП «Львівський бронетанковий завод» освоїв виготовлення абсолютно нової продукції – розвідувально-дозорних машин «Дозор-Б», проте після передачі першої партії з 10 машин в дослідну експлуатацію в ЗСУ, замовлення на них більше не поступало.

«Дозор-Б» на параді Незалежності. Фото з відкритих джерел

Останні роки підприємство освоїло випуск нової продукції на базі цих бойових машин, це вже згадані броньовані ремонтно-евакуаційні машини, а також пожежні танки різних типів.

Відремонтовані та модернізовані на ДП «Львівський бронетанковий завод» танки Т-72

Цього тижня до Збройних Сил України передали ще три модернізованих на ДП «Київський бронетанковий завод» основних бойових танків Т-72. Машини пройшли капітальний ремонт з доопрацюваннями у рамках державного оборонного замовлення та отримали поліпшені бойові й технічні характеристики.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...