ЗСУ отримали українські гармати ANTIDRON KVSG-6 для боротьби з російськими БПЛА (фото, відео)

Волонтери передали українським військовим у Житомирській області два комплекси для боротьби з літальними безпілотниками ANTIDRON KVS G-6 вітчизняного виробництва. Про це написав сайт ArmyInform, передають Патріоти України.

За словами бійця ЗСУ із позивним "Митець", зараз засоби приглушення дронів на фронті потрібні не менше, ніж стрілецька зброя або артилерія. Російські війська активно використовують БПЛА, щоб вести розвідку, виявляти українські позиції та наводити артилерійський вогонь.

ANTIDRON KVS G-6 приглушує канали керування дронами, фактично засліплюючи супротивника. В результаті оператор втрачає зв'язок із літальним апаратом, камера більше не передає фото та відео, а системи керування не можуть виконувати команди.

Одна з військових частин ЗСУ вперше отримала такі рушниці від громадської організації "Товариство сприяння оборони України". Волонтери зібрали 1,5 млн гривень, порадилися з командирами та купили українські KVS ANTIDRON G-6, яких якраз не вистачало підрозділу.

Отримавши комплекси, військові вирушили вчитися користуватися ними — представник компанії-виробника розповів про особливості технології. Там же бійці ЗСУ змогли перевірити можливості рушниць, випробувавши їх проти справжніх дронів.

ANTIDRON G-6 виробляє українська компанія Kvertus Technology. На офіційному сайті вказано, що комплекс уражає більшість видів дронів, блокуючи частоти дистанційного радіоуправління, відеопередачі, навігації GPS у радіусі до 3 км, на відстань впливає сила сигналу та місце розташування оператора. Однієї батареї вистачає на 25-30 хвилин роботи, рівень заряду, що залишився, відображається на спеціальному індикаторі. Загальна вихідна потужність 80 Вт.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...