"ЗСУ отримали важливу допомогу від Німеччини та Нідерландів": Зеленський розповів подробиці

Президент України Володимир Зеленський особливо подякував кільком країнам, які цього тижня зробили нові кроки для більшої безпеки та захисту українців. Свою подяку він висловив у традиційному вечірньому зверненні в суботу, 12 серпня, передають Патріоти України.

Німеччина

Український лідер повідомив, що українську ППО посилили ще дві установки ЗРК Patriot. “Кожне суттєве посилення нашої ППО – це тисячі врятованих життів людей і реальне наближення повноцінного повітряного щита для України. Кожне наше місто, кожне село мають бути захищені. Це стане основою загальноєвропейського повітряного щита. Коли російський терор програє в Україні – вся Європа переможе”, - наголосив Зеленський.

Нідерланди

Від Нідерландів, повідомив президент, цього тижня наші прикордонники отримали мобільні комплекси медичної підтримки. “Нідерланди взагалі – серед лідерів в оборонній співпраці з Україною, у політичній взаємодії. Реально захищають життя. І гуманітарний вимір теж змістовний. Я дякую за це людям Нідерландів! Дякую всім! Марку, дякую тобі!” - сказав він.

Азербайджан

Президент Зеленський відзначив готовність Азербайджану надати новий пакет гуманітарної підтримки, зокрема й обладнання для розмінування. “Загалом станом на зараз 174 тисячі квадратних кілометрів нашої держави потенційно небезпечні через міни та боєприпаси, що не розірвалися. Щодня наші спеціалісти виявляють сотні вибухонебезпечних предметів. І що більше в нас буде машин для розмінування, що більше буде спеціальних дронів для розмінування, то активніше ми зможемо повертати безпеку. Дякую кожній країні, яка нам допомагає!” - сказав він.

Греція

Також український лідер повідомив, що до декларації “Великої сімки” щодо гарантій безпеки для України приєдналася вже 14-та країна — Греція. Окрім Греції, в цьому переліку Бельгія, Чехія, Данія, Фінляндія, Ісландія, Ірландія, Латвія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Румунія, Іспанія та Швеція.

“Наша команда працюватиме далі – заради нових учасників, заради того, щоб кожна держава й кожен лідер, які зацікавлені у спокої та безпеці, могли проявити своє лідерство в тому чи іншому форматі безпекової співпраці”, - наголосив Зеленський.

Санкції не завада? Російські ракети і безпілотники містять компоненти з понад 20 країн, - Інститут судових експертиз

неділя, 28 липень 2024, 6:50

Російські ракети та дрони, якими країна-агресор щодня атакує міста та села України, містять компоненти, виготовлені у більш ніж 20 країнах. Серед них зокрема США, Тайвань, Китай та інші, передають Патріоти України. Ці деталі в збитому ворожому озброєнн...

Окупанти кидають усі сил на Часів Яр: Воїни ЗСУ відверто розповіли про брак снарядів та тактику окупантів

неділя, 28 липень 2024, 6:22

Росіяни не припиняють спроб прорвати лінію української оборони в районі Часового Яру. Лінія фронту там тепер більшою частиною проходить саме по каналу Сіверський Донець-Донбас, передають Патріоти України. Окупанти майже не задіюють у своїх атаках броне...