ЗСУ отримали з Чехії модернізовані РСЗВ "Град": Фахівці розповіли, чим вони кращі за ті, що наразі мають росіяни

Чеські аналоги російської системи залпового вогню мають балістичний компʼютер, нове шасі та броньовану кабіну, що пришвидшує та покращує роботу розрахунку.

BM-21 MT

У мережі опублікували перші фото чеської реактивної системи залпового вогню BM-21 МТ, яка є модернізованою версією радянського БМ-21 "Град". Про це 29 квітня повідомили аналітики Ukraine Weapons Tracker.

Українські військові опублікували фото пускової установки РСЗВ. Самі BM-21 МТ були отримані раніше, однак тільки зараз зʼявилось візуальне підтвердження постачання. Аналітики стверджують, що BM-21 MT є просунутішою версією, ніж базовий БМ-21 "Град".

BM-21 MT отримав нове шасі від чеського виробника Tatra T815-7T3R2T з броньованою кабіною. Модернізовані РСЗВ виробляє Excalibur Army, яка також постачає модернізовані танки Т-72 у ЗСУ. Окрім нової бази машина отримала нову систему керування вогнем та балістичний компʼютер.

Швидкість відстрілу всіх 40 ракет з пускової установки відбувається за 20 секунд, як і у радянського аналога. На чеському виробі встановлений двигун Tatra V8 на 270 кінських сил, що дозволяє розвивати швидкість до 90 км/г по шосе. Для порівняння радянський "Град" має максимальну швидкість до 75 км/г по шосе й двигун на 170 кінських сил.

Зона смерті: Як виглядає Часів Яр після російських ударів - відео з висоти

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:49

Місто Часів Яр, що протягом кількох місяців перебуває під постійними обстрілами з боку російських загарбників, нині нагадує руїни окупованих Бахмута та Авдіївки, передають Патріоти України з посиланням на Associated Press. . На кадрах, що демонструють...

Поки всі обговорюють наступ на Харків: Експерт назвав іншу ділянку, де РФ може планувати прорив

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:22

Поширюючи чутки про наступ на Харків, Росія, можливо, намагається приховати свої справжні мотиви. Почалася серйозна підготовка ЗС РФ до прориву в Старомайорському районі - Урожайне, що на Південному фронті, передають Патріоти України. Російський військ...