ЗСУ перехоплюють ініціативу у війні: Експерт назвав 3 причини, чому окупанти "гальмують наступ"

Російська армія останнім часом забуксувала з наступом, вони вже не ведуть таких активних дій, як приблизно два місяці тому, передають Патріоти України.

На півдні України окупанти переважно лише ведуть оборону. На Донбасі можна помітити наступальну активність загарбників біля Бахмута та Авдіївки, під Слов'янськом наступ уже слабший. Про це розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі ТСН.

За його словами, наступ росіян уповільнився з трьох причин:

  1. ЗСУ обрали вдалу тактику і вже частково змогли виснажити сили російських окупантів.
  2. Влучними ударами українських Збройних сил вдалося порушити логістичне забезпечення загарбників. Так, лише за минулі три тижні росіяни втратили понад 50 складів та арсеналів зі зброєю.
  3. ЗСУ поступово перехоплюють ініціативу у війні завдяки далекобійним системам артилерії і реактивним системам залпового вогню, які нам надає Захід.

"Це ще не перемога, але потужний сигнал до того, що, як мінімум, великі наступальні дії російських сил вдається зупиняти. І це важливо", – наголосив експерт.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...