ЗСУ піднялись у рейтингу найсильніших армій світу

Нажаль оцінка міці національних армій від американської групи експертів не бере в розрахунок такий показник, як бойовий досвід армії, її стійкість і цілеспрямованість, де ЗСУ можуть дати фору більшості з тих, кого упорядники поставили вище.

Рейтинг Global Firepower надає оцінку сукупній військовій потужності кожної з країн світу. Так, експерти проводять аналіз за понад 50 показниками, серед яких кількість озброєння та військової техніки, чисельність армії, транспортна інфраструктура, військовий бюджет тощо, зазначають Патріоти України. Водночас зазначається, що рейтинг не враховує такий показник, як бойовий досвід армії.

Індекс України в цьому році склав 0,4457 («ідеальною» вважається позначка в 0,0000). Для порівняння, індекс Тайваню, який розташувався перед Україною на 26 сходинці, становить 0,4008, а Сполучені Штати, які є першими в рейтингу, мають 0,0681 пункт.

Зазначається, що до друге місце віддається ЗС Росії, з їх застарілим озброєнням і недовиконаною військовою реформою, котра мала скоротити відставання від армій країн НАТО та Китаю.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...