ЗСУ підуть в атаку з Leopard і Challenger 2: Генерал-розвідник розкрив тактику контрнаступу, який допоможе вибити ворога з України

Крім нових БТР, самохідних установок, ракетних систем, а також більш потужних боєприпасів, головним посиленням Збройних сил України будуть танки західного зразка, заявив колишній голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж, передають Патріоти України.

"Все в комплексі означатиме суттєве посилення наших ударних груп", - підкреслив він під час чату в Главреді, відповідаючи на одне з питань читачів.

Генерал армії впевнений в тому, що це створює перспективу того, що ЗСУ будуть ефективно знищувати ресурси Російської Федерації (бронетехніку, артилерію і боєприпаси), яких в окупантів залишилося небагато.

"Ми зможемо більш ефективно проводити наступальні операції. Адже всі новітні танки, зокрема, Leopard і Challenger 2, мають системи потужної радіолокації, захисту, реагування на удари, нейтралізації систем наведення противника на відстані. Тобто це не просто танк, а ціла система захисту й ураження, причому високоточна", — пояснив він.

Співрозмовник звернув увагу на те, що західні танки будуть уражати вогневі і різні інші системи противника, а з іншого боку стануть маневрувати та захищати себе від ураження протитанковими системами РФ.

"Їх дуже непросто уразити, тому що будь-які пуски по танку виявляються їм і дезорієнтуються моделями захисту. Тому це, з одного боку, посилить нашу вогневу міць, а з іншого – в процесі наступальних операцій це буде ударна сила, яка буде проривати всі загородження противника – і водні, і земляні вали. Вони будуть завдавати величезних втрат живій силі й техніці, а також тим вогневим засобам, які будуть на лінії фронту", — додав Маломуж.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...