ЗСУ почали знищувати російські бази ППО: Експерт спрогнозував, як це змінить ситуацію на фронті

Захисники України почали трощити протиповітряну оборону армії РФ. Про це в ефірі Еспресо сказав військовий експерт Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

"Ми стали спостерігати, як почали вибухати склади з боєприпасами, боєкомплектами, командні пункти, пункти управління. Це мало неприємні наслідки саме для передових підрозділів, які використовувались у так званому наступі.

Вони вимушені зменшити темп наступу, бо в них почала руйнуватися система управління та забезпечення, саме за рахунок того, що не вистачає боєприпасів та немає стовідсоткового ефективного зв'язку та управління за рахунок знищення командних пунктів та пунктів управління", - заявив Коваленко.

Експерт прогнозує, що через два тижні росіяни втратять будь-який потенціал для наступу.

"ЗСУ знаходяться в форматі першого етапу, саме знищення російської системи управління та забезпечення військами.

Цієї ночі ми побачили, як біля Луганську ліквідували базу ППО.

Це вже почалась друга фаза першого етапу - ми почали знищувати їхню протиповітряну оборону.

Тиждень, два тижні і цю фазу буде також завершено і взагалі казати про якісь глобальні наступальні можливості росіян ми не зможемо, їх не буде", - вважає Коваленко.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...