ЗСУ посиляться: Данія ухвалила рішення про передачу Україні нового пакету військової допомоги

Парламент Данії ухвалив рішення про надання Україні нового пакету військової допомоги на суму в понад 250 млн доларів. Про це повідомив керівник Міноборони Данії Троельс Лунд Поульсен, пише данськой мовник DR, передають Патріоти України.

Як зазначається, новий пакет військової допомоги буде включати, зокрема, підтримку протиповітряної оборони. "Цей новий пакет допомоги означає, що ми допомагаємо українській протиповітряній обороні. На це є попит", – заявив глава Міноборони країни. Крім того, йдеться про машини для розмінування, боєприпаси, польові мости та кошти на протиповітряну оборону.

"Це допоможе підтримати можливості, яких не вистачає українській стороні для успішного наступу зараз, коли українці планують відвоювати окуповані росіянами території. Це пожертва, яка, сподіваємося, допоможе забезпечити Україні ще кращу основу для того, щоб стати господаркою у власному домі", – додав Поульсен.

Буде тиснути: ЗМІ розповіли, чого очікувати, від переговорів Макрона та СІ Цзіньпіна

понеділок, 6 травень 2024, 12:30

Президент Франції Еммануель Макрон, під час візиту до Парижу китайського лідера Сі Цзіньпіна, тиснутиме на колегу, аби той змусив Російську Федерацію припинити війну проти України, передають Патріоти України з посиланням на Associated Press. Серед пи...

"Можна констатувати": У ЗСУ пояснили, чому війська РФ замінили "Онікси" на "Іскандери" для обстрілів Одещини

понеділок, 6 травень 2024, 12:22

Для обстрілів Одеси й Одеської області росіяни останнім часом застосовують не "Онікси", а "Іскандери". Однією з причин переходу на ці ракети може бути вища ефективність "Іскандерів". Окрім того, ворог орієнтується на запаси свого озброєння. Таку думку ...