ЗСУ посилюються! Британія надасть Україні десятки артилерійських знарядь та понад 1600 протитанкових засобів

Велика Британія передасть Україні десятки артилерійських установок та понад 1600 протитанкових засобів. Про нові поставки озброєння оголосив міністр оборони країни Бен Воллес. Про це пише Reuters. Він зазначив, що Британія продовжить надавати Україні допомогу в обороні проти агресії Росії, передають Патріоти України.

Зазначається, що активізація військової підтримки відбулася після того, як прем'єр-міністр Британії, який вже подав у відставку, Борис Джонсон пообіцяв Україні ще 1,2 мільярда доларів оборонної допомоги.

Британія відіграла велику роль в організації постачання і радянського, і іноземного сучасного озброєння Україні. Країна стала і брокером, і службою доставки.

Так, як приклад, Лондон і Осло домовилися, що Великобританія відправить в Україну реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) і отримає аналогічне старе обладнання з Норвегії в обмін на можливість його модернізації.

У травні міністр оборони України Олексій Резніков подякував Великій Британії за допомогу в постачанні Данією протикорабельних ракет.

Крім того, загалом Британія пообіцяла Україні військову підтримку в розмірі 2,3 млрд фунтів (2,74 млн доларів), що є другим за величиною рівнем підтримки після США.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...