ЗСУ посилюються: Україна отримала півсотні бронетранспортерів M113 від Литви

Україна отримала від Литви півсотні одиниць бронетранспортерів M113. Як заявив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас, Вільнюс продовжить підтримувати українських військових, передають Патріоти України.

"Що стосується військової підтримки України, то Литва її підтримувала і буде підтримувати. Нагадаю, що буквально три дні тому наша бронетехніка, яку ми відправили, досягла України і зараз цій країні передано 50 бронетранспортерів М113", - заявив міністр, передає Delfi.

Глава Міноборони запевнив, що Литва буде і в майбутньому надавати Україні військову допомогу. За його словами, всі поставки техніки чи іншого озброєння Вільнюс обговорює з союзниками НАТО.

"Наша армія - це армія НАТО, її боєздатність також важлива для наших союзників. В результаті кожне обговорення, якщо воно стосується скорочення потенціалу, віддачі, доводиться обговорювати, як будемо компенсувати, при чому з союзниками. Є багато питань, які не можуть бути вирішені дуже швидко", - пояснив Анушаускас.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...