ЗСУ потрібні нові бійці: У Сухопутних військах пояснили, чи будуть нові хвилі мобілізації в Україні

Введена через україно-російську війну мобілізація в Україні на даний момент триває - і ніяких "хвиль" в ній немає. Про це заявив керівник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач в рамках брифінгу, передають Патріоти України.

"Мобілізація дійсно йде, але вона була і вчора, і позавчора. І почалася вона ще 24 лютого минулого року", – пояснив він. Горбач додав, що зараз ЗСУ потрібні нові бійці, які будуть освоювати нові зразки бойової техніки, а люди також для заповнення втрат. За словами полковника, насамперед мобілізують українців, у яких вже є конкретні обліково-військові спеціальності.

Військовозобов'язані без досвіду служби призиваються тільки в навчальні центи для підготовки. Тільки після цього вони прибувають на службу у військову частину. Ті, у кого є певний досвід, а потім невелика перерва після служби, практично відразу відправляться у військові частини, підсумував Горбач.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...