ЗСУ потрібно вистояти 2-3 тижні: Український генерал пояснив, як зміняться позиції у війні в Україні

Зараз головне завдання для Збройних сил України – вистояти у найближчі 2-3 тижні. Коли вдасться накопичити більше ресурсів, Україна перейде у контрнаступ. Про це заявив ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко в інтерв’ю виданню "Обозреватель", передають Патріоти України.

"Наше головне завдання зараз – встояти. Якщо потім вдасться накопичити серйозні сили в озброєннях та людях, тоді можна буде говорити про перехід у контрнаступ", – зазначив Романенко.

На запитання, скільки може тривати період, упродовж якого українським військовим потрібно вистояти, генерал назвав відрізок часу у 2-3 тижні. За його словами, потім перспективи можна буде оцінювати за ситуацією, яка складатиметься за підсумками битв.

Росія зараз намагається поповнити свої ресурси у живій силі. Вони стягують резерви. Резерв для другої наступальної операції окупанти можуть сформувати, коли зі сходу прийде 5-та польова армія – вона єдина зараз ще не задіяна у війні проти України, каже український генерал. Проте ця армія слабка.

"Вона була кадрована, це означає, що вона поповнювалася з використанням місцевих ресурсів, підготовлених не найкращим чином. Все, що кадроване, – це військові структури низької якості. Але якщо немає інших резервів, а стоїть завдання – померти, але виконати путінські цілі – залучать і таку армію. Путіну потрібні сильніші позиції на чергових переговорах, тож збирається все, що є", – зазначає Романенко.

Також генерал розповів, які цілі може ставити перед собою путінська армія у найближчій перспективі. За його словами, Росія має намір сформувати котел і перебити наші війська, щоб закріпитися у межах Луганської та Донецької областей. Проте у них зараз немає на це сил. Пізніше буде зрозуміло, чи варто цього боятися – коли вони сформують резерв і чергове ударне угруповання.

"Але можливості російської армії погіршилися. Ми вибили їх із правого берега Дніпра в районі Херсона, ми пробилися до Азовського моря. Ситуація для них там не покращилася", – додав генерал.


"Треба припинити говорити, що США зроблять. Ми повинні": Боррель зробив різку заяву про ППО для України

четвер, 18 квітень 2024, 13:59

Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель наголошує, що не можна постійно розраховувати на США, Європа має дати Україні системи протиповітряної оборони з власних запасів. Про це...

"Закриття біолабораторій та припинення переслідування християн": Конгресвумен-республіканка висунула дивні умови для надання Україні допомоги від США

четвер, 18 квітень 2024, 13:45

Конгресвумен-республіканка від штату Джорджія та соратниця експрезидента США Дональда Трампа Марджорі Тейлор Грін запропонувала дивні правки до законопроєкту з допомогою для України. Про це йдеться на сторінці асигнування, передають Патріоти України. С...